MEĐUNARODNI FESTIVAL PLJOČKANJA

“međunarodni festival pljočkanja”, MFP, je projekat koji je IPS započeo 2016. godine i predstavlja početak djelovanja IPS-a unutar ETSGA-AEJeST-a, Europske Asocijacije Tradicionalnih Igara i Sportova, koje je IPS punopravni član. 2017. godine je održan po drugi puta 24. i 25. ožujka u Buzetu i Umagu. Ovom manifestacijom IPS se dokazao kao ozbiljan partner AEJeST-u, u sklopu festivala održan je sastanak Upravnog odbora AEJeST-a, te prepoznatljiv i dosljedan promotor “nematerijalne kulturne baštine RH” u Europi.

Od 23. do 25. lipnja 2018. godine festival je održan u Svetvinčentu. U sklopu festivala održan je interesantan okrugli stol na temu tradicijskih igara i sportova, prezentacije europskih projekata Osnovnih škola iz Svetvinčenta i Rovinja te održan međunarodni pljočkarski turnir parova na kojima su nastupili igrači iz pet zemalja.

4. “međunarodni festival pljočkanja” održati će se od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Svetvinčentu. U sklopu festivala biti će održan međunarodni znanstveni skup na temu tradicijskih igara i sportova.