PRVENSTVO HRVATSKE – LIGA

Od 2017. godine, natjecanje koje je bilo poznato kao Istarska Pljočkarska Liga (IPL), preraslo je u Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju. Prvenstvo se odigrava u dva ranga, regionalni i finalni odnosno Playoff. Regionalna natjecanja mogu biti podijeljena u tri (3) ili u četiri (4) regije.

2023. godine, donešena je odluka da se Prvenstvo Hrvatske za “ekipe” održi kao jedinstvena liga u kojoj se igra po sistemu svaki sa svakim.

Kalendar za 2023-ispravak

Kod sistema sa tri (3) regije; JUG, CENTAR i SJEVER, iz regija JUG i CENTAR tri prvoplasirane ekipe ili šest (6) pojedinaca, stječu pravo igranja na finalnom Play-off turniru dok iz regije SJEVER to pravo stječu dvije (2) ekipe odnosno četiri (4) pojedinca.

Kod sistema sa četiri (4) regije: JUG, CENTAR, SJEVER i ZAGORJE, iz svake od regija po dvije prvoplasirane ekipe odnosno četiri (4) pojedinca, stječu pravo nastupa na finalnim Play-off turnirima. Način odigravanja opisan je u Propozicijama i primjenjuje se za natjecanje pojedinaca, parova i natjecanje ekipa.

Natjecanja u pljočkanju Prvenstva Hrvatske u 2022. godini, započinju 27/03/2022. godine, natjecanjima ekipa prema regionalnom ustroju. Ove godine primjenjivati će se ustroj sa tri (3) regije. Nakon odigravanja za ekipe održati će se natjecanja za pojedince i parove, također prema ustroju na tri (3) regije. Voditelj natjecanja PSH, Jožef Šereš, tajnik IPS-a, redovito će putem maila obavještavati sve klubove o tijeku i eventualnim promjenama ili izmjenama KALENDARA NATJECANJA za 2022. godinu.

Kalendar natjecanja za 2022_prijedlog_4

Natjecanja u pljočkanju u 2021. godini započela su 7. ožujka natjecanjima po “regijama”. Prema KALENDARU NATJECANJA, sva natjecanja drugog ranga trebala bi biti dovršena do kraja svibnja, dok bi se finalni Play-off turniri odigravali nakon ljeta. Situacija vezana za epidemiju Covid 19 vrlo snažno utječe na realizaciju planiranih aktivnosti kao i u protekloj 2020. godini.

PSH kalendar natjecanja 2021

Natjecanja za 2020. godinu započela su sa odigravanjem 1. kola Prvenstva Hrvatske za ekipe, 8. lipnja 2020. godine, nakon čega su se odigrala natjecanja u igri parova i pojedinaca također prema regionalnom ustroju.

PSH kalendar natjecanja 2020

28. kolovoza 2020. odigrano je prvo finale i to PAROVA u Marčenegli. Prvo mjesto i titulu “Prvaka Hrvatske u pljočkanju parova” osvojila je ekipa (par) iz MARČENEGLE, u sastavu Armando Fabijančić i Zlatko Ančić koji su u finalnom meču bili bolji od ekipe SUTIVANCA u sastavu Franko Filiplić i Robert Zović. Treće mjesto osvojili su prošlogodišnji pobjednici ekipa ŽMINJA u sastavu Dragan Matika i Loris Maretić koji su bili uspješniji od ekipe MAKRICA u sastavu: Željko Curman i Darko Tuđa.

12. rujna 2020. odigrano je finale za ekipe u Pustima pokraj Svetvinčenta. Titulu “Prvaka Hrvatske u pljočkanju za ekipe” osvojili su pljočkari iz PK Žminja koji su bili bolji od drugoplasirane ekipe PK Mokrica dok je treće mjesto zasluženo osvojila ekipa ŠPK Murina.

3. listopada 2020. u Oroslavju je održan finalni Play-off turnir za “Prvaka Hrvatske u pljočkanju pojedinaca”. Prvo mjesto osvojio je Branko Družeta ispred drugoplasiranog Željka Curmana i trećeplasiranog Dragana Matike.

ARHIVA:

U 2019. godini održano je Prvenstvo Hrvatske u dvije discipline i to: Prvenstvo Hrvatske za ekipe (prema prošlogodišnjem sistemu) i Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju parova.

Nakon odigranih natjecanja u disciplinama PAROVI i EKIPE, sastavljena je rang lista najboljih pljočkara PSH. Nagrada najbolje plasiranom pljočkaru nije dodijeljena zbog neodigranog pojedinačnog natjecanja.

Završni turnir Prvenstva Hrvatske za parove održan je u Babićima 21. srpnja 2019, na kojem je par “Agroturista” u sastavu Dragan Matika i Loris Maretić.

Završni turir Prvenstva Hrvatske za ekipe održan je u Murinama 6. listopada 2019. godine, kojom prilikom je ekipa “Marčenegle 1” vratila naslov pobjedom u finalu nad ekipom “Agroturista”.

LIGA rang lista najboljih pljočkara

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2019

Prvenstvo Hrvatske parovi 2019

2018. Završni turnir Playoff-a 2018. održan je u Svetvinčentu 27. listopada 2018. godine.

Ekipa SRK SUTIVANAC u sastavu: Branko Družeta, Sandi Belas, Mladen Šugar, Robert Zović i Franko Filiplić, osvajači su titule “Prvaka Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2018. godinu.

Termine i rezultate odigranih kola u 2018 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2018

psh_Tablice_poredak_PLAYOFF_2018

“Prvak Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2017. godinu je ekipa PK MARČENEGLA u sastavu: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić, Dean Fabijančić, Vanja Fabijančić, Neven Majcen i Elvis Kontić.

Termine i rezultate odigranih kola u 2017 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_konačni rezultati

psh_poredak_po_grupama