PRVENSTVO HRVATSKE – LIGA

Od 2017. godine, natjecanje koje je bilo poznato kao Istarska Pljočkarska Liga (IPL), preraslo je u Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju. Prvenstvo se odigrava u dva ranga, regionalni i završni odnosno Playoff. Regionalna natjecanja podijeljena su u tri (3) regije: JUG, CENTAR i SJEVER. Iz regija JUG i CENTAR tri prvoplasirane ekipe stječu pravo igranja u Playoffu dok iz regije SJEVER to pravo stječu dvije (2) ekipe.
Natjecanja za 2019. godinu započinju odigravanjem 1. kola Prvenstva Hrvatske za ekipe, 31. ožujka 2019. godine, nakon čega će biti odigrana natjecanja u igri parova i pojedinaca također prema regionalnom ustroju.

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2019

Prvenstvo Hrvatske parovi 2019

U 2019. godini održati će se Prvenstvo Hrvatske u tri discipline i to: Prvenstvo Hrvatske za ekipe (prema prošlogodišnjem sistemu), Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju parova i Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju pojedinaca.

Nakon odigranih natjecanja prema regionalnom ustroju, Pljočkarsko-natjecateljska komisija PSH će odrediti mjesto, datum i način odigravanja finalnih turnira.

Nakon odigranih natjecanja u disciplinama PAROVI i EKIPE, sastavljena je privremena rang lista najboljih pljočkara PSH. Konačna će biti sastavljena nakon odigravanja Prvenstva Hrvatske za pojedince.

RANG LISTU MOŽETE POGLEDATI OVDJE: LIGA rang lista najboljih pljočkara

ARHIVA:

Završni turnir Playoff-a 2018. održan je u Svetvinčentu 27. listopada 2018. godine.

Ekipa PK SUTIVANAC u sastavu: Branko Družeta, Sandi Belas, Mladen Šugar, Robert Zović i Franko Filiplić, osvajači su titule “Prvaka Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2018. godinu.

Termine i rezultate odigranih kola u 2018 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2018

psh_Tablice_poredak_PLAYOFF_2018

“Prvak Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2017. godinu je ekipa PK MARČENEGLA u sastavu: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić, Dean Fabijančić, Vanja Fabijančić, Neven Majcen i Elvis Kontić.

Termine i rezultate odigranih kola u 2017 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_konačni rezultati

psh_poredak_po_grupama