PRVENSTVO HRVATSKE – LIGA

Od 2017. godine, natjecanje koje je bilo poznato kao Istarska Pljočkarska Liga (IPL), preraslo je u Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju. Prvenstvo se odigrava u dva ranga, regionalni i finalni odnosno Playoff. Regionalna natjecanja mogu biti podijeljena u tri (3) ili u četiri (4) regije.

Kod sistema sa tri (3) regije; JUG, CENTAR i SJEVER, iz regija JUG i CENTAR tri prvoplasirane ekipe ili šest (6) pojedinaca, stječu pravo igranja na finalnom Play-off turniru dok iz regije SJEVER to pravo stječu dvije (2) ekipe odnosno četiri (4) pojedinca.

Kod sistema sa četiri (4) regije: JUG, CENTAR, SJEVER i ZAGORJE, iz svake od regija po dvije prvoplasirane ekipe odnosno četiri (4) pojedinca, stječu pravo nastupa na finalnim Play-off turnirima. Način odigravanja opisan je u Propozicijama i primjenjuje se za natjecanje pojedinaca, parova i natjecanje ekipa.

Natjecanja za 2020. godinu započela su sa odigravanjem 1. kola Prvenstva Hrvatske za ekipe, 8. lipnja 2020. godine, nakon čega su se odigrala natjecanja u igri parova i pojedinaca također prema regionalnom ustroju.

PSH kalendar natjecanja 2020

28. kolovoza 2020. odigrano je prvo finale i to PAROVA u Marčenegli. Prvo mjesto i titulu “Prvaka Hrvatske u pljočkanju parova” osvojila je ekipa (par) iz MARČENEGLE, u sastavu Armando Fabijančić i Zlatko Ančić koji su u finalnom meču bili bolji od ekipe SUTIVANCA u sastavu Franko Filiplić i Robert Zović. Treće mjesto osvojili su prošlogodišnji pobjednici ekipa ŽMINJA u sastavu Dragan Matika i Loris Maretić koji su bili uspješniji od ekipe MAKRICA u sastavu: Željko Curman i Darko Tuđa.

ARHIVA:

U 2019. godini održano je Prvenstvo Hrvatske u dvije discipline i to: Prvenstvo Hrvatske za ekipe (prema prošlogodišnjem sistemu) i Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju parova.

Nakon odigranih natjecanja u disciplinama PAROVI i EKIPE, sastavljena je rang lista najboljih pljočkara PSH. Nagrada najbolje plasiranom pljočkaru nije dodijeljena zbog neodigranog pojedinačnog natjecanja.

Završni turnir Prvenstva Hrvatske za parove održan je u Babićima 21. srpnja 2019, na kojem je par “Agroturista” u sastavu Dragan Matika i Loris Maretić.

Završni turir Prvenstva Hrvatske za ekipe održan je u Murinama 6. listopada 2019. godine, kojom prilikom je ekipa “Marčenegle 1” vratila naslov pobjedom u finalu nad ekipom “Agroturista”.

LIGA rang lista najboljih pljočkara

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2019

Prvenstvo Hrvatske parovi 2019

2018. Završni turnir Playoff-a 2018. održan je u Svetvinčentu 27. listopada 2018. godine.

Ekipa SRK SUTIVANAC u sastavu: Branko Družeta, Sandi Belas, Mladen Šugar, Robert Zović i Franko Filiplić, osvajači su titule “Prvaka Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2018. godinu.

Termine i rezultate odigranih kola u 2018 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2018

psh_Tablice_poredak_PLAYOFF_2018

“Prvak Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2017. godinu je ekipa PK MARČENEGLA u sastavu: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić, Dean Fabijančić, Vanja Fabijančić, Neven Majcen i Elvis Kontić.

Termine i rezultate odigranih kola u 2017 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_konačni rezultati

psh_poredak_po_grupama