PRVENSTVO HRVATSKE – LIGA

Od 2017. godine, natjecanje koje je bilo poznato kao Istarska Pljočkarska Liga (IPL), preraslo je u Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju. Prvenstvo se odigrava u dva ranga, regionalni i finalni odnosno Playoff. Regionalna natjecanja mogu biti podijeljena u tri (3) ili u četiri (4) regije.

Kod sistema sa tri (3) regije JUG, CENTAR i SJEVER, iz regija JUG i CENTAR tri prvoplasirane ekipe ili pojedinca, stječu pravo igranja na finalnom Play-off turniru dok iz regije SJEVER to pravo stječu dvije (2) ekipe.

Kod sistema sa četiri (4) regije JUG, CENTAR, SJEVER i ZAGORJE, iz svih regija po dvije prvoplasirane ekipe ili pojedinca, stječu pravo igranja na finalnom Play-off turniru. Isti način odigravanja primjenjuje se na natjecanje pojedinaca, parova i natjecanje ekipa.

Natjecanja za 2020. godinu trebala su započeti sa odigravanjem 1. kola Prvenstva Hrvatske za ekipe, 21. ožujka 2020. godine, nakon čega su trebala biti odigrana natjecanja u igri parova i pojedinaca također prema regionalnom ustroju.

Zbog problema uzrokovanih epidemijom Coronavirusa do daljnjega su suspendirana sva natjecanja pa tako i pljočkarska. U skladu sa uputama nadležnih institucija prilagoditi ćemo natjecanja, ukoliko i kada to bude moguće.

ARHIVA:

U 2019. godini održano je Prvenstvo Hrvatske u dvije discipline i to: Prvenstvo Hrvatske za ekipe (prema prošlogodišnjem sistemu) i Prvenstvo Hrvatske u pljočkanju parova.

Nakon odigranih natjecanja u disciplinama PAROVI i EKIPE, sastavljena je rang lista najboljih pljočkara PSH. Nagrada najbolje plasiranom pljočkaru nije dodijeljena zbog neodigranog pojedinačnog natjecanja.

Završni turnir Prvenstva Hrvatske za parove održan je u Babićima 21. srpnja 2019, na kojem je par “Agroturista” u sastavu Dragan Matika i Loris Maretić.

Završni turir Prvenstva Hrvatske za ekipe održan je u Murinama 6. listopada 2019. godine, kojom prilikom je ekipa “Marčenegle 1” vratila naslov pobjedom u finalu nad ekipom “Agroturista”.

LIGA rang lista najboljih pljočkara

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2019

Prvenstvo Hrvatske parovi 2019

2018. Završni turnir Playoff-a 2018. održan je u Svetvinčentu 27. listopada 2018. godine.

Ekipa SRK SUTIVANAC u sastavu: Branko Družeta, Sandi Belas, Mladen Šugar, Robert Zović i Franko Filiplić, osvajači su titule “Prvaka Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2018. godinu.

Termine i rezultate odigranih kola u 2018 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_TERMINI_REZULTATI_2018

psh_Tablice_poredak_PLAYOFF_2018

“Prvak Hrvatske u pljočkanju ekipa” za 2017. godinu je ekipa PK MARČENEGLA u sastavu: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić, Dean Fabijančić, Vanja Fabijančić, Neven Majcen i Elvis Kontić.

Termine i rezultate odigranih kola u 2017 godini možete pogledati ovdje:

PSH_Liga_konačni rezultati

psh_poredak_po_grupama