TURNIRI ALPE-ADRIA

   

Od 2019. godine, uvoden je promijenjeni sustav natjecanja u kojemu turniri zauzimaju posebno mjesto sa naglaskom na međunarodne turnire pod nazivom “POKAL ALPE-ADRIA”. PSH je u suradnji sa Slovenskim, Talijanskim (iz Friulija) te pljočkarima iz Bosanskog Grahova, pokrenuo ove turnire sa namjerom da turnirima koji su se odigravali kao “svjetska prvenstva” damo novu ulogu u skladu sa zahtjevima sporta, kojima su dodana još tri, pa ih ukupno ima sedam.
Novost predstavlja način prijavljivanja koji dozvoljava neograničen broj učesnika pod uvjetom da ekipe budu sastavljene od igrača iz istog matičnog kluba / udruge. Na svim turnirima će se naplaćivati kotizacija organizatoru natjecanja u skladu sa Propozicijama.

Propozicije Alpe-Adria
Prema kojima će se odigravati turniri. Bodovati će se prema “Pravilniku o pljočkanju”, pa će igrač-pojedinac na temelju osvojenih bodova na svih sedam turnira postati nositelj titule najboljeg pljočkara Alpe-Adria i osvajač velikog prijelaznog pehara “POKAL ALPE-ADRIA” za 2019. godinu.
Rang lista će biti objavljivana na ovim stranicama.

Nakon odigranih sedam (7) turnira Branko Družeta je ostvario najbolji rezultat i stekao titulu najboljeg igrača “POKALA ALPE-ADRIA” za 2019. godinu.

ALPE-ADRIA ranking list 2019