MEĐUNARODNI FESTIVAL PLJOČKANJA BUZET 2016

BUZET- 1. Medjunarodni festival pljockanja, okrugli stol, snimila8.04.2016 Gordana CALIC SVERKO

U petak, sa početkom u 18,30 sati, održan je otvoreni okrugli stol na temu pljočkanja i sličnih tradicijskih načina igara, koje se igraju u zemljama iz kojih su bili prisutni gosti.

Na okruglom stolu su svoja kratka izlaganja iznijeli gosp. Dino Berti, predsjednik FIGeST-a, Italija, gosp. Guido Theodule predsjednik F.E.N.T.-a iz Val d’Aoste, gosp. Carlos de la Villa Porras predsjednik AC La Tanguilla iz Španjolske, gosp. Francisco Martins u ime gosp. Norberta Gonçalvesa predsjednika AJTG-a iz Portugala, gosp. Mirjana Margetić viša muzejska pedagoginja iz EMI-ja Pazin, gosp. Jožef Hvalica iz Slovenije, gosp. Paolo Avigo predsjednik AGA Verona, gosp. Roberto Vuillermoz predsjednik Paleta Italije i gosp. Neven Šavora iz Hrvatskog Olimpijskog Odbora. Na okruglom stolu su prisustvovali članovi delegacije BiH.

U subotu je susret započeo u 9,45 sati, svečanim otvaranjem, nakon čega je odigran međudržavni susret u pjočkanju između Hrvatske i Slovenije. Nakon ovog interesantnog susreta priređene su prezentacije tradicijskih igara: Malhe iz Portugala, La Tanguille iz Španjolske, Škuljanja iz Slovenije, Paleta iz Italije (Val d’Aosta i Modena), pljočkanja iz Istre i gostiju iz Bosne i Hercegovine.