TRADICIONALNIM MEMORIJALNIM TURNIROM OTVORENA PLJOČKARSKA SEZONA

U nedjelju 26. ožujka 2023. godine u Sv. Petru u Šumi održan je tradicionalni turnir poznat kao MEMORIJALNI turnir koji se godinama održava u spomen pljočkarima koji su svojim radom doprinijeli da pljočkanje postane ovo što je danas, dio svjetske kulturne baštine upisano u Registru dobrih praksi UNESCO-a. Natjecanje je održano na terenima NACIONALNOG CENTRA PLJOČKANJA po vrlo lijepom i ugodnom vremenu za igru.

Turniru se odazvalo čak 24 ekipe parova iz Istre i Hrvatskog zagorja koji su natjecanja započeli prema grupnom rasporedu a nakon kvalifikacijskog dijela održali i eliminacijski dio do finalnih dvoboja. Pobjednici su par iz SRK Sutivanac u sastavu Branko Družeta i Robert Zović koji su u finalu bili bolji od domaćina iz PK Sv. Petra u Šumi u sastavu Kristijan Dajčić i Siniša Vrh. Za treće mjesto natjecai su se pljočkari iz PK Žminj a bolji su bili par Dragan Matika i Boris Tomišić koji su savladali svoje klupske kolege Marija Orbanića i Lorisa Maretića.  

Pred pljočkarima je vrlo bogata sezona a slijedeći je na programu susret polaznika osnovnih škola koji će se održati u Sv. Petru u Šumi 4. travnja 2023. godine kao finale “ŠKOLSKE LIGE PLJOČKANJA”, nakon toga slijede natjecanja u sklopu PRVENSTVA HRVATSKE u disciplinama ekipno, parovi i pojedinci te međunarodna natjecanja za “POKAL ALPE-ADRIA” uz gostovanja u BiH, Italiji i Sloveniji.