FINALE POJEDINACA; OROSLAVJE 2022

 
U subotu, 8. listopada 2022. godine, u Oroslavju, Hrvatsko zagorje, održano je finale pojedinaca za Prvaka Hrvatske. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Oroslavja gosp. Viktor Šimunić iskazavši na taj način podršku i zainteresiranost Grada Oroslavja za buduće pljočkarske događaje. Natjecanju je, prema Propozicijama Hrvatske pljočkarske lige, pristupilo 16 najbolje plasiranih igrača koji su svoj plasman osigurali natjecanjima u tri regionalne lige. Titulu je osvojio Zlatko Ančić pobjedom nad Brankom Družetom, dok je treće mjesto osvojio Željko Curman pobjedom nad Vlatkom Sarićem.

Bila je to ujedno prilika da gosp. Dragutinu Lončaru uručimo zasluženo priznanje za dugogodišnji rad i doprinos pljočkarskom sportu. Gosp Dragutin Lončar je jedan od zaslužnih pojedinaca za “širenje” pljočkanja na područje Grada Zagreba i Hrvatskog zagorja, za osnivanje “Pljočkarskog Saveza Hrvatske” te općenito za razvoj pljočkarskog sporta.
 
Predstoje nam finalna natecanja u disciplinama “parovi” i “ekipno” koja će se održati u subotu 15. i nedjelju 16. listopada 2022. godine u Sv. Petru u Šumi na “nacionalnom centru pljočkanja”.