PLJOČKANJE ULAZI U KURIKULUME OSNOVNIH ŠKOLA

IPS je bio inicijator i predlagač javnog poziva koji je upućen Istarskim osnovnim školama sa ciljem osnivanja školske lige pljočkanja ali i drugih tradicijskih igara i sportova. UO za obrazovanje i tehničku kulturu Istarske županije je podržao inicijativu te pozvao škole da “u okviru svojih programskih mogućnosti pronađu načina da se odazovu i ovoj inicijativi”, na čemu im ovim putem zahvaljujemo.

Vezano za navedenu aktivnost u Svetvinčentu će 9. i 10. rujna 2022. godine, će biti održan znanstveni skup pod nazivom: Budućnost tradicijskih igara i sportova: ulaganje u obrazovanje. Na skupu će učestvovati desetak stručnjaka iz nekoliko Europskih zemalja koji će predstaviti svoja iskustva i istraživanja na nekoliko zadanih tema. Biti će to prilika da učitelje i nastavnike tjelesnog odgoja iz naših škola upoznamo sa projektom koji uključuje i on line seminare u organizaciji Sveučilišta iz Coimbre (Portugal) a za koje će dobiti certifikate edukatora tradicijskih igara i sportova.

Pogledaj: STRUČNI SKUP 2022 poziv za izlaganje_HR

Vjerujemo da će inicijativa donijeti željene rezultate, a u subotu, 10. rujna, će tim povodom biti održan pljočkarski turnir parova.