POČETAK PLJOČKARSKE SEZONE – MEMORIJAL 2022

U nedjelju, 20/03/2022 godine, u Vodnjanu je održan tradicionalni turnir posvećen pljočkarima koji više nisu sa nama, a zadužili su pljočkanje svojim dugogodišnjim predanim radom.
Prethodne dvije godine se taj turnir održavao ka završni turnir a ovogodišnja odluka je bila da ga ponovo vratimo u termin kojim tradicionalno otvaramo pljočkarsku sezonu.
Prijavu je izvršilo čak 25 parova iz svih klubova i udruga koje sudjeluju u natjecanjima Prvenstva Hrvatske u pljočkanju.
Nakon natjecanja po grupama i eliminacijskog dijela natjecanja najbolji su bili par Dragan Matika i Boris Tomišić iz PK ŽMINJ, koji su bili bolji od para iz PK MOKRICE, Željka Curmana i Darka Tuđe. Treći su bili par iz SRK SUTIVANAC a četvrto mjesto pripalo je domaćinima iz ŠPK AGROTURIST.
Slijedeću nedjelju 27/03/2022. godine, započinju natjecanja Prvenstva Hrvatske za ekipe. Kako je utvrđeno natjecanja će se ove godine održavati u tri (3) regije a prijavljeno je ukupno šesnaest (16) ekipa. Odigravati će se ustaljenim redom pa će nakon regionalnih natjecanja za ekipe odigrati ona za pojedince i parove.
Konačnu odluku o terminima odigravanja finalnih PLAY-OFF turnira donijeti ćemo tijekom ljeta, iz razloga što nije bilo moguće utvrditi mjesta i termine zbog još uvijek neizvjesne situacije.
Planirana su i međunarodna natjecanja pa će se tako prvi međunarodni turnir u sklopu “POKALA ALPE-ADRIA” održati u Bilju u Sloveniji 9. travnja 2022. godine i to u disciplini POJEDINAČNO.
 
KALENDAR NATJECANJA OBJAVLJEN JE NA OVIM STRANICA A MOŽETE GA VIDJETI I OVDJE: Kalendar natjecanja za 2022_prijedlog_4
 
Više fotografija sa MEMORIJALA 2022 možete pogledati na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna/