10 GODINA IPS-a; 5. MFP u SVETVINČENTU

22. i 23. Listopada 2021. godine, u Svetvinčentu je održan 5. MEĐUNARODNI FESTIVAL PLJOČKANJA. Manifestacija je objedinila nekoliko različitih događanja. Održan je 1.MSE projekta OPPORTUNITY kojeg smo nažalost bili prisiljeni improvizirati zbog kiše ali ipak je održano “pljočkanje na slipo” uz svesrdnu pomoć Udruge slijepih IŽ. U poslijepodnevnim satima održano je predstavljanje 1. Zbornika radova iz 2019. godine a nakon toga konferencija o ulozi tradicijskih igara i sportova u razvoju lokalnih zajednica kroz kontekst održivog turizma. Vrlo aktualna tema koja je okupila 8 stručnjaka različitih profila iz 7 europskih zemalja koji su predstavili svoje radove koji će biti objavljeni u Zborniku radova br. 3.

Subota je bio dan održavanja Godišnje skupštine AEJeST-a koja je okupila 42 delegata iz 11 europskih zemalja. Istovremeno je u Žlinji održan turnir u pljočkanju parova kojeg smo ove godine posvetili 10. godišnjici osnivanja IPS-a. Turnir su osvojili domaći par iz PK RADIGOZA iz Pusti.

Manifestacija je održana u organizaciji IPS-a a financijski su je omogućili: Ministarstvo kulture i medija RH, Županija istarska, Općina Svetvinčenat i AEJeST a djelomično je financirana sredstvima iz Eu fondova pute programa Erasmus+.

više fotografija na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna