10 GODINA IPS-a; 5. MFP u SVETVINČENTU

10 GODINA IPS-a; 5. MFP u SVETVINČENTU

22. i 23. Listopada 2021. godine, u Svetvinčentu je održan 5. MEĐUNARODNI FESTIVAL PLJOČKANJA. Manifestacija je objedinila nekoliko različitih događanja. Održan je 1.MSE projekta OPPORTUNITY kojeg smo nažalost bili prisiljeni improvizirati zbog kiše ali ipak je održano “pljočkanje na slipo” uz svesrdnu pomoć Udruge slijepih IŽ. U poslijepodnevnim satima održano je predstavljanje 1. Zbornika radova iz 2019. godine a nakon toga konferencija o ulozi tradicijskih igara i sportova u razvoju lokalnih zajednica kroz kontekst održivog turizma. Vrlo aktualna tema koja je okupila 8 stručnjaka različitih profila iz 7 europskih zemalja koji su predstavili svoje radove koji će biti objavljeni u Zborniku radova br. 3.

Subota je bio dan održavanja Godišnje skupštine AEJeST-a koja je okupila 42 delegata iz 11 europskih zemalja. Istovremeno je u Žlinji održan turnir u pljočkanju parova kojeg smo ove godine posvetili 10. godišnjici osnivanja IPS-a. Turnir su osvojili domaći par iz PK RADIGOZA iz Pusti.

Manifestacija je održana u organizaciji IPS-a a financijski su je omogućili: Ministarstvo kulture i medija RH, Županija istarska, Općina Svetvinčenat i AEJeST a djelomično je financirana sredstvima iz Eu fondova pute programa Erasmus+.

više fotografija na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna

ZAVRŠENA NATJECANJA PRVENSTVA HRVATSKE U PLJOČKANJU

ZAVRŠENA NATJECANJA PRVENSTVA HRVATSKE U PLJOČKANJU

U Oroslavju je 16/10/2021. godine, održan planirani Play off turnir finala Prvenstva Hrvatske u pljočkanju pojedinaca. Turnir kojim tradicionalno završava sezona pljočkarskih natjecanja u RH. Obzirom da je godina bila vrlo neizvjesna, možemo biti zadovoljni što smo održali kompletno Prvenstvo Hrvatske. 

Prvak Hrvatske u pljočkanju pojedinaca za 2021 godinu je Dragan Matika koji je u finalu bio uspješniji od Vanje Fabijančića dok je u susretu za treće mjesto odigrana repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je, opet, slavio Branko Družeta pobijedivši Željka Curmana. Na prigodnoj svečanosti u Oroslavju su podijeljene medalje za ostvarene plasmane Prvanstava Hrvatske za parove i ekipe. U svim disciplinama prva mjesta pripala su pljočkarima iz PK ŽMINJ koji su potvrdili svoju dominaciju u 2021. godini.

Nadamo se održavanju tradicionalnog “memorijalnog turnira” na kojemu će biti uručena priznanja najzaslužnijim i najuspješnijim pljočkarima, o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni.

više fotografija na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna/

PRVENSTVO HRVATSKE U PLJOČKANJU

PRVENSTVO HRVATSKE U PLJOČKANJU

16. Listopada 2021. godine, u OROSLAVJU, u Hrvatskom zagorju, će se održati finale Prvenstva Hrvatske u pljočkanju pojedinaca, čime završava ovogodišnja sezona natjecanja. Nadamo se da sa ovom godinom prestaju problemi koji nas prate posljednje dvije sezone i da će COVID-19 biti stavljen pod kontrolu, a od slijedeće godine u funkciji će biti “NACIONALNI CENTAR PLJOČKANJA” u Sv. Petru u Šumi. Radovi su u tijeku, a isti bi prema riječima Maria Bratulića, načelnika općine Sv. Petar u Šumi, do kraja ove godine bili završeni. Slijedi opremanje i stavljanje u funkciju do početka ljeta 2022. godine. Ako tome pridodamo igrališta koja su napravljena u Mužinima, pokraj Žminja, i nadamo se igralištima koja se namjerava urediti u Vilaniji pokraj Umaga, imati ćemo mogućnosti koje će znatno “pogurati” pljočkanje u prema sportu. https://www.facebook.com/pljockarilanterna/

Prema Propozicijama natjecanja pravo nastupa na finalnom turniru stječu po četiri (4) pojedinca koji su ostvarili najbolje plasmane u regionalnim natjecanjima. Ukoliko jedan ili više igrača iz pojedine regije nije u mogućnosti nastupiti na finalnom turniru, pravo nastupa stječe igrač, ili više igrača, iz iste regionalne grupe. Pljočkarsko-natjecateljska komisija i povjerenik natjecanja PSH su ovlašteni za provođenje natjecanja. Tablice poretka možete vidjeti ovdje: Prvenstvo Hrvatske pojedinci 2021