22. SAVUDRIJA OPEN

22. SAVUDRIJA OPEN

Kao što je bilo najavljeno, u Subotu 25. Rujna 2021. godine, održan je 22. SAVUDRIJA OPEN. Turnir je održan na lokaciji Ravna dolina, u Bašaniji, koja se iz godine u godinu iznova dokazuje kao čaroban ambient za najdugovječniji pljočkarski turnir u Istri. Turnir je otvorila gosp. Floriana Radin Bassanese, dogradonačelnica Grada Umaga koja je pozdravila prisutne. Na turnir se prijavilo 32 natjecatelja, ohrabruje porast prijavljenih u odnosu na prošlu 2020. godinu a posebno veseli činjenica da je među prijavljenima bilo i nekoliko igrača iz Italije i Slovenije, čime se polako vraća njegov međunarodni karakter.

Osvajač turnira je stari znanac Branko Družeta koji je u finalu bio uspješniji od Zlatka Ančića dok je u partidi za treće mjesto Siniša Vrh bio uspješniji od Borisa Radoševića. Uz pridražavanje mjera propisanih od strane Županijskog stožera civilne zaštite, turnir je vrlo uspješno organizirao PK LANTERNA SAVUDRIJA uz financijsku pomoć TZ Grada Umaga i Grada Umaga.

VIŠE FOTOGRAFIJA NA:  https://www.facebook.com/pljockarilanterna/

PLJOČKARI NA GOSTOVANJU U VERONI

PLJOČKARI NA GOSTOVANJU U VERONI

Od 17. do 19. Rujna 2021. godine, ekipa Istarskog Pljočkarskog Saveza gostovala je na 19. Tocati festivalu u Italiji. Gostovanje je realizirano uz pomoć Ministarstva kulture i medija RH, kao partnera u međunarodnoj kandidaturi za upis u UNESCO Registar dobrih praksi, a IPS je imenovan predstavnikom RH u tom projektu. Pljočkari su prilikom gostovanja održali pokazne radionice pljočkanja koje su pobudile veliki interes posjetitelja koji su u redovima čekali da se okušaju u pljočkanju. https://www.facebook.com/pljockarilanterna

Ekipa Istarskog Pljočkarskog Saveza

Osim pljočkara u Veroni je gostovala KLAPA VALDIBORA iz Rovinja koja je održala nekoliko zapaženih nastupa. Nažalost situacija sa Covidom i propisane mjere nisu dopustile okupljanje većeg broja posjetitelja na koncertima ali otpjevanih nekoliko “bisova” govori o interesu i odobravanju publike za prikazano pjevanje. Bila je to vrlo lijepa prezentacija tradicijske kulture Istre i Hrvatske i dokaz da se tradicijska kultura treba promovirati, ovakvim zajedničkim nastupima, u svoj svojoj širini. https://www.facebook.com/milivoj.pacenti/

22. SAVUDRIJA OPEN

U subotu 25. Rujna 2021. godine, U Savudriji će se održati, po 22. puta bez prekida, tradicionalni turnir pojedinaca. Mjesto održavanja isto kao i posljednje dvije godine, travnjak u Ravnoj dolini, raspored odigravanja prema ustaljenom redu.

Prijave: obavezna prijava svih natjecatelja najkasnije do  srijede, 22. Rujna 2021. godine, navesti: ime i prezime i broj telefona te poslati mailom na tajnik.ips@gmail.com ili pljockari.lanterna@yahoo.com

pogledaj objavu na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna/

FINALE PRVENSTVA HRVATSKE ZA EKIPE

FINALE PRVENSTVA HRVATSKE ZA EKIPE

U Marčenegli je 11. rujna 2021. godine, održan finalni PLAY-OFF turnir Prvenstva Hrvatske za ekipe. Za titulu Prvaka Hrvatske natjecalo se 8 ekipa koje su u svojim regionalnim natjecanjima ostvarile pravo nastupa. Slavili su pljočkari iz Žminja kojima je ovo druga titula ove godine, nakon osvojenog Prvenstva parova. Četvorka iz PK ŽMINJ u sastavu Dragan Matika, Mario Orbanić, Boris Tomišić i Angelo Bančić u vrlo dobrom i neizvjesnom finalu bila je bolja od domaćina PK MARČENEGLE za koje su nastupili: Armando Fabijančić, Zlatko Ančić, Dean i Vanja Fabijančić.

Treće mjesto osvojili su pljočkari iz SRK SUTIVANAC. Usprkos problemima koji pljočkare prate posljednje dvije sezone, koje su održane u vrlo teškim uvjetima zbog Coronavirusa, možemo biti zadovoljni kvalitetom prikazanog pljočkanja. Čestitke PK MARČENEGLA na uspješnoj organizaciji susreta.

Objave sa više fotografija možete pratiti na: https://www.facebook.com/pljockarilanterna/