OLIMPIJADA STARIH ŠPORTOVA U BROĐANCIMA

OLIMPIJADA STARIH ŠPORTOVA U BROĐANCIMA

26. kolovoza 2018. godine, održana je po 46. puta znamenita “Olimpijada starih športova” u Brođancima u općini Bizovac. Predstavnici te udruge bili su naši gosti na “3. međunarodnom festivalu pljočkanja” i ovo je bio uzvratni posjet. Tom prilikom smo prezentirali našu igru “pljočkanje”, razgovarali o budućoj suradnji i potpisali i medijski predstavili Inicijativu za osnivanje “Hrvatskog Saveza Tradicijskih Sportova i Igara”, koji je u svojim završnim pripremama za osnivanje.
Manifestacija u Brođancima je ove godine okupila 935 učesnika u 22 “olimpijske” discipline. Natjecanja su održana po promjenjivom i prohladnom vremenu što je rezultiralo nešto manjom posjetom gledatelja, ali sve čestitke organizatorima na izvrsnoj organizaciji od koje možemo puno naučiti.

SUSRET REPREZENTACIJA U ITALIJI

SUSRET REPREZENTACIJA U ITALIJI

12. kolovoza 2018. godine, u Italiji, mjestu Brissogne u pokrajini Valle d’Aosta, odigran je drugi ovogodišnji susret tri reprezentacije: Hrvatske, Italije i Slovenije. Ovog puta slavili su domaćini, reprezentacija Italije, sa dvije čiste pobjede i na taj način pokazali da su pljočkarska sila sa dugom tradicijom i vrlo dobrim radom iza sebe. Nama je pripalo drugo mjesto dok se reprezentacija Slovenije trebala zadovoljiti trećim mjestom. Nastavak je to zajedničke inicijative za formiranje “međunarodne pljočkarske organizacije” koja će raditi na zajedničkom cilju a to je napredak pljočkanja u sport. Slijedeći ovogodišnji susret održati će se u Sloveniji, 15. rujna 2018, u Vogrskom.