SVJETSKO PRVENSTVO U PLJOČKANJU PAROVA

SVJETSKO PRVENSTVO U PLJOČKANJU PAROVA
25. listopada 2014. , SAVIČENTA
Po lijepom sunčanom ali prohladnom vremenu u Savičenti je održano neslužbeno svjetsko prvenstvo u pljočkanju parova. Prijavilo se 35 parova-ekipa iz Istre, Hrvatskog zagorja, Zagreba i Slovenije. Nakon održanog ždrijeba započelo se takmičenjem po grupama a nakom grupa sa eliminacijama. U vrlo izjednačenom nadmetanju uz brojna iznenađenja na kraju su slavili pljočkari iz Pazina, ekipa SLUČAJNI PARTNERI ispred MARČENEGLE. Treće mjesto osvojili su ekipa iz VOGRSKOG ispred četvrtoplasirane ekipe MURINA.
Finalni susreti su odigrani pod umjetnom rasvjetom što samo za sebe govori o do kraja neizvjesnom takmičenju. Velike pohvale organizatoru pljočkarskom klubu RADIGOZA koji je uspio u kratkom vremenu vrlo dobro pripremiti takmičenje.

ODRŽANO NESLUŽBENO PRVENSTVO SVIJETA U PLJOČKANJU ZA TROJKE

ODRŽANO NESLUŽBENO PRVENSTVO SVIJETA U PLJOČKANJU ZA TROJKE

SUBOTA 18. 10. 2014. MARČENEGLA –

U Marčenegli je gradonačelnik Buzeta gosp. Siniša Žulić otvorio turnir na kojemu su bili uz pljočkare iz Istre i dragi prijatelji iz Slovenije, pljočkari kluba Barje i Vogrsko, te gosti iz Italije, prijatelji Istarskog Pljočkarskog Saveza, predstavnici Moliških hrvata, koji su dan prije bili u svečanom prijemu kod Buzetskog gradonačelnika.
Nakon razigravanja po grupama, poslije ručka su počela natjecanja sa eliminacijom. Na kraju su slaviji stari znalci iz Cetinići “45. PARALELA” (Elvis i Filip Krajcer, Samir Hafizović i Drago Vitasović) ispred ekipe “RADOGOZE” iz Pusti kraj Savičente. Treće mjesto osvojila je ekipa “SUTIVANCA” ispred ekipe “MURINA” pokraj Umaga. Prekrasna pljočkarska fešta, tradicionalno gostoljubiva Marčenegla kao domaćin, što reći SVE PET !!!

15. SAVUDRIJA OPEN

15. SAVUDRIJA OPEN
U subotu 04. 10. 2014. godine, u Savudriji je održano svijetsko prvenstvo u pljočkanju pojedinaca, 15. SAVUDRIJA OPEN. Nakon prigodne ceremonije otvaranja u kojoj su prve pljočke bacili gradonačelnik Umaga Gosp. Vili Bassanese i predsjednik IPS-a Armando Fabijančić, 75 prijavljenih pljočkara iz Hrvatske, Italije i Slovenije započelo je sa takmičenjem po grupama. Kao i svake godine u grupama se događaju iznenađenja pa su tako svoj takmičarki dan završili i Branko Družeta i Boris Živec odnosno prošlogodišnji finalisti.
Nakon gotovo 7 sati igre dobili smo novog-starog svjetskog prvaka Filipa Krajcera koji je u finalu bio bolji od Mladena Šugara. U meču za treće i četvrto mjesto bolji je bio Mario Piljan ispred Samira Hafizovića.